ΣEΛΙΔΕΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

MEΤΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΙ ;

   
                                            TA AIPETIKA                                             
Το  e-Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, τις  σκληρές αλήθειες για το  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,  τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ,  τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ,  την ΠΑΡΑΔΟΣΗ,          ένα «πιάτο» από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και αρκετές εκπλήξεις,                                                                                                                                                                     http://taairetika.blogspot.com
                                                                                                                                                                        Να ξαναθυμίσουμε ότι, ενώ υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά τη 13η Σύνταξη, έδωσε ότι ψίχουλα περίσσεψαν και η 13η μετατράπηκε σε ένα μικρό βοήθημα που δεν φτάνει ούτε για «Ζήτω» !                                    Σίγουρα θα βγει και θα μας πει για μια ακόμη φορά ότι δεν μας λέει ψέματα, αλλά έχει αυταπάτες, επομένως είναι «αυταπατεώνας». Δεν χρειάζεται όμως να μας το πει, δυστυχώς για σένα «Αυταπατεώνα» Αλέξη, σε έχουμε καταλάβει και από μόνοι μας.
 Μετά από τα ψίχουλα που έριξε στους συνταξιούχους, αποθρασύνθηκα όλοι τα «ξεφτέρια» του και δεξιά – αριστερά, δηλώνουν με περίσσιο θράσος, ότι δεν μπαίνει θέμα εκλογών και ότι εκλογές δεν χρειάζεται να γίνουν, αφού πάνε όλα καλά και από εδώ και πέρα οι παροχές θα αυξηθούν και το 2019 θα έχουν αλλάξει την Ελλάδα !  
Δεν είναι μόνο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, αφού δεν μας λέει  πως θα πάνε τα πράγματα καλύτερα, αφού  για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για ανάπτυξη. Τέτοιες όμως δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Για να μιλάμε για ανάπτυξη, θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα,   α) Μείωση φορολογικών συντελεστών,       β) μείωση των   άμεσων φόρων ΦΠΑ, γ) ανάπτυξη των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, δ) μείωση των εισαγωγών, ε) μέτρα για ανάπτυξη  και αύξηση των εξαγωγών, στ) αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενεργειακών πόρων, που όχι μόνο μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και να εξάγουμε ενέργεια, ζ) συμμάζεμα των κρατικών δαπανών και εν γένει μείωση του κράτους, η) μείωση του αριθμού των βουλευτών με παράλληλη δραματική μείωση όλων των αποδοχών τους εν γένει, θ) μείωση των υπαλλήλων και αστυνομικών που υπηρετούν τους βουλευτές, γενικά των εξόδων των βουλευτικών  γραφείων, αυτοκινήτων,  ι) Κατάργηση των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων, των ταχυδρομικών  κλπ, κλπ, ια) μείωση δημοσίων υπαλλήλων,  ιβ) σοβαρά φορολογικά κίνητρα επιχειρήσεων για προσλήψεις υπαλλήλων,  ιγ) αξιοποίηση των χέρσων εκτάσεων του δημοσίου και κυρίως των εκτάσεων της πρώην ΑΤΕ bank, με απασχόληση ανέργων δίνοντας τους εκεί δουλειά και πάρα πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν.
Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν, που αν γίνουν δεν χρειάζεται να μειωθούν καθόλου οι συντάξεις και μειώνοντας τη φορολόγηση και το ΦΠΑ, μπορεί το χρήμα να κυκλοφορήσει και έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και φυσικά μείωση της ανεργίας. 
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές σελίδες ακόμη με περισσότερες και αναλυτικότερες προτάσεις, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι άσκοπο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα πολιτικός που θα κάνει τη διαφορά, που θα κάνει την ανατροπή.   
 Επομένως, όσο και να θέλει ο «αυταπατεώνας» ανάπτυξη, με τα μέχρι τώρα μέτρα, που μόνο μέτρα δεν είναι, δεν μπορεί να υπάρξει και όλα όσα μας λέει είναι χωρίς αντίκρισμα.                                                                             
Άρα εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ένα ολόκληρο Σαβατοκύριακο να παίζει μπάλα γκόλ δεν πρόκειται να μπει.     

   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου