ΣEΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.


                                     SAOUTIS  INSURANCE  
42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 42 (Ισόγειο) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  Τηλ. 2721 300351, Κιν. 6977 172 942
   E-mail : agsaouti@gmail.com

       ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ &
     ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ
     Από 190 €  για 4μελή οικογένεια

Κάποτε όταν πήγαινα στα χωριά της Μεσσηνίας, στο ή στα καφενεία του χωριού μαζεύονταν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και εκεί οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν.                                              
Σήμερα, για πρώτη φορά αριστερά, τα καφενεία η «Αριστερή ;» κυβέρνηση των ασχέτων τα έκλεισε. Έχουν σκεφθεί όμως τι σημαίνει
ένα καφενείο για το χωριό ; Σίγουρα δεν έχουν σκεφθεί στην πιο ανεγκέφαλη κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα. 
Στο καφενείο, μετά την κοπιαστική  δουλειά της ημέρας στα χωράφια, πήγαιναν οι κάτοικοι του χωριού, συζήταγαν για τα νέα που συνέβαιναν στο χωριό, ποιος αρρώστησε ποιος πέθανε, ποιο παιδί του χωριού μπήκε στο πανεπιστήμιο, μίλαγαν όμως και για τις δουλειές τους. Έλεγαν για παράδειγμα για το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε στις ελιές, στο αμπέλι, στο καλαμπόκι, και οι άλλοι, οι παλαιότεροι του έλεγαν, αυτοί στην ίδια περίπτωση τι έκαναν και πως αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα.  
Το καφενείο λοιπόν δεν λειτουργούσε σαν τόπος συγκέντρωσης
Περδικόβρυση Αριστομένη
αργόσχολων, λειτουργούσε και με άλλες ιδιότητες, ακόμη και το ταχυδρομείο ήταν για το χωριό.
Σήμερα τι ;  Σήμερα ο καθένας ή κάθεται στο σπίτι του ή φεύγει και πηγαίνει στην κοντινή πόλη. Πηγαίνει στο χωριό και το βλέπεις άδειο, ερημωμένο, δεν κυκλοφορεί κανένας, νομίζεις ότι πηγαίνεις σε ακατοίκητο χωριό ! Αυτό δεν ονομάζεται ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ;  Ποιος μας κατάντησε σ’ αυτά τα χάλια ; όχι πάντως οι ίδιοι οι χωρικοί. Αυτοί είναι οι μόνοι που ΔΕΝ φταίνε. Φταίνε μόνο εκείνοι που ψήφισαν εκείνους που τους κατάντησαν έτσι.
Γιατί όμως έγινε αυτό ; Είτε η τρόϊκα, είτε η Ελληνική κυβέρνηση, είπαν
να μαζέψουν χρήματα για να ενισχυθεί ο ΟΑΕΕ. Μέχρι εδώ καλά έκαναν. Ποιος όμως σκέφθηκε ότι τα καφενεία που είναι σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, έβγαζαν ένα απλό χαρτζιλίκι από το καφενείο, πως θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με 250 € περίπου μηνιαίως για να πληρώνουν τον ΟΑΕΕ ; επομένως η συντριπτική πλειοψηφία των καφετζήδων θα κλείσουν τα καφενεία τους.                
Το μεγάλο ερώτημα είναι, ο ΟΑΕΕ από τα κλειστά καφενεία τι θα εισπράξει ;  
Κανείς δεν σκέφθηκε αυτό το ενδεχόμενο ; δηλαδή να κλείσουν τα καφενεία ;  Τώρα και τα καφενεία έκλεισαν και τα χωριά ήδη έχουν αρχίσει να ερημώνουν. Το γεγονός ότι τα χωριά ερημώνουν είναι ότι πιο καταστροφικό υπάρχει ! ! !
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ,   Υπάρχει τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα καφενεία των χωριών μας, αρκεί αυτοί που το θέλουν να το δουν πιο ζεστά, ώστε η πρότασή μας να γίνει πραγματικότητα. 
Λοιπόν, το θέμα είναι πάρα πολύ απλό, μπορείτε να ΙΔΡΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ πχ σύλλογο ανάπτυξης του χωριού, ή σύλλογο Αγροτικής ενημέρωσης ή όπως αλλιώς θέλετε και σαν έδρα, θα έχει το πρώην καφενείο. Οι σύλλογοι αυτοί θα είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ, απλά θα μαζεύεται εκεί ο κόσμος, θα λένε τα προβλήματά τους, θα πίνουν τον καφέ τους, το ουζάκι τους, θα διαβάζουν και τις εφημερίδες τους και έτσι δεν θα υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση ούτε προς ΟΑΕΕ, ούτε πουθενά αλλού.   Εμπρός λοιπόν φίλοι Αγρότες. Φορολογίες και λοιπά χαράτσια θέλουν αυτοί, εσείς αντισταθείτε και αντί καφενεία, κάντε τα, έδρες συλλόγων που θα ιδρύσετε.                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου