ΣEΛΙΔΕΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


                                            TA AIPETIKA                                                      Το  e-Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, τις  σκληρές αλήθειες και πολλές αποκαλύψεις,  για το  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,  τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ,  τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ,  την ΠΑΡΑΔΟΣΗ,     ένα «πιάτο» από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και LIFE STYLE,    όπως και  αρκετές ακόμη εκπλήξεις                                                                                                                                                                                                    http://taairetika.blogspot.com
                                                                                                                                  Οι γιορτές πέρασαν, οι αρρώστιες μας θέρισαν, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Τα προβλήματα όμως παραμένουν και όχι απλά παραμένουν, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι αυτά σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι
τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ όσο νομίζουμε τώρα, και πώς να μην υπάρχουν αυτά τα μεγάλα προβλήματα αφού η μόνη πολιτική που εφαρμόζεται είναι η κυβερνητική φοροληστρική επιδρομή στον εξαθλιωμένο πλέον Έλληνα πολίτη. 
 Είναι όμως πράγματι «εξαθλιωμένος» ο Έλληνας πολίτης ; Αυτά που είδαμε στη διάρκεια των εορτών, αλλά και του χιονιά, δεν μαρτυρούσαν και τόση εξαθλίωση, τι ουρές ήταν αυτές στα ταμεία των S. Market, τι λογαριασμοί εισέπρατταν τα ταμεία τους, αμ εκείνες οι εθνικοί οδοί, τίγκα από αυτοκίνητα, οι εκδρομές στα ορεινά και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, ή οι παραδοσιακές ταβέρνες, ορεινές και μη, με τα παϊδάκια και τα άλλα κοψίδια, να πηγαινοέρχονται στους δίσκους των σερβιτόρων ; Ξαφνικά που βρέθηκαν τόσα χρήματα ρε παιδιά ; Μακάρι να μπορούσαν να περάσουν και άλλοι Έλληνες έτσι να χαρούν λιγάκι και κάποιοι ακόμη. Μακάρι η στενότητα να είναι  πρόσκαιρη και να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε, όπως πχ στη 10ετία  του ’80 ;;;    ΟΧΙ ΠΟΤΕ !!!   Αυτή η 10ετία να μη ξανάλθει ΠΟΤΕ.  Εκείνη η πολιτική ήταν ένα  τεράστιο ψέμα μέσα σε ένα πολύ ωραίο και στολισμένο περίτεχνα, σελοφάν. Και από μέσα τι ; από μέσα «κούφιο καρύδι». Εγώ εκείνη την πολιτική την έχω παρομοιάσει με το παρακάτω :
«Αν πχ ο μέσος Έλληνας τότε έπαιρνε 100δρχ, ήλθε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του είπε, εγώ καταφρονημένε και πεινασμένε Έλληνα, από εδώ και πέρα θα σου δίνω πχ 140 δρχ. και άνω, εσύ απλά ψήφιζέ με, θα σε κάνω
και δημόσιο υπάλληλο. Που θα έβρισκε όμως τόσα χρήματα για να δώσει τόσες αυξήσεις και  1.000.000 νέους μισθούς σε όσους μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα χαρτάκι από μια κλαδική του κόμματος ; Αυτά όμως οι τότε κυβερνώντες δεν τα είπαν ποτέ στον εξαπατημένο, αλλά και βολεμένο, Έλληνα. Τα χρήματα αυτά σε μια υγιή οικονομία θα έπρεπε να έλθουν από ανάπτυξη, δεν ήρθαν όμως από ανάπτυξη, αφού τα χρήματα που παίρναμε από την τότε ΕΟΚ, τα λεγόμενα «πακέτα Ντελόρ», πήγαιναν όλα σε αυξήσεις μισθών και στην κατανάλωση.
Δεν του είπαν όμως και κάτι ακόμη. Ότι οι αυξήσεις που του έδιναν τότε, όχι απλά κάποια στιγμή θα σταματήσουν και θα ξαναγυρίσει στις 100 δρχ, αλλά θα έπρεπε να γυρίσει πίσω αυτές τις αυξήσεις, αφού αυτές του τις έδιναν από δανεικά, από τα χρήματα που έπρεπε να κάνουν επενδύσεις ! Χαιρόταν τότε ο κοσμάκης γιατί είχε και κατασπαταλούσε χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι τον περίμενε.
 Στις μετά Ανδρέα, διακυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, με κάποια σχετική  εξαίρεση της κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη, οι υπόλοιπες μας έφεραν λίγο – λίγο στο 2009 του ιστορικού «Λεφτά υπάρχουν», των Μνημονίων, της φτώχειας και της πραγματικής εξαθλίωσης. Για να φτάσουμε στη μεγαλύτερη πολιτική απάτη του ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ».  
Το χειρότερο όλων, είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει πολιτική δύναμη να κάνει την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Αν αρχικά είχαμε πιστέψει ως Κεντρώοι Φιλελεύθεροι ότι ο Κυριάκος θα ήταν εκείνος που θα έκανε την ανατροπή, δυστυχώς, δείχνει ότι δεν είναι αποφασισμένος να βάλει το χέρι στη «φωτιά» και να ανατρέψει όλες αυτές τις άρρωστες και καταδικασμένες πολιτικές που όλοι πλέον ακολουθούν με μικροδιαφορές και μικροαλλαγές, από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά.                                                                                                    Κλείνουμε  αυτό το άρθρο με την παράφραση του ΖΗΤΕΙΤΕ ΨΕΥΤΗΣ, από αυτούς χορτάσαμε, λέγοντας ΖΗΤΕΙΤΕ  ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ !

Καλή χρονιά  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου