ΣEΛΙΔΕΣ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ;;;

Τον τελευταίο καιρό μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους και τα 39 ΟΧΙ της Αριστερής πλατφόρμας και ενώ έχει περάσει περίπου ½ μήνας, όλοι ασχολούνται με την Αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη διάσπαση ή όχι του κυβερνώντος κόμματος και τους 130 βουλευτές της συγκυβέρνησης. Θα πάμε για εκλογές ή δεν θα πάμε ; είναι ο Τσίπρας ο ισχυρός του Σύριζα ή μήπως ο Λαφαζήνης (Λαφαζάνωφ) είναι ο ισχυρός εσωκομματικός αντίπαλος του πρωθυπουργού ; θα κάνει δικό του κόμμα ; αν γίνει αυτό το κόμμα, θα ψηφισθεί πάνω από το 5% ή το 10% ; Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί προκαλούν τόσο ισχυρές δονήσεις, που κάποιες κραυγές που ακούγονται από Μεϊμαράκη και Γεννηματά, είναι τόσο αδύνατες που κανένας δεν ασχολείται μαζί τους, απόδειξη αυτού είναι ότι τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, συνεχώς πέφτουν, με αποτέλεσμα το μοναδικό κόμμα που εμφανίζεται να ισχυροποιείται είναι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η οποία «χτυπάει» πλέον το 5% ! και όλα δείχνουν να μπαίνει στη Βουλή !!! Καμμένος ΑΝΕΛ, Γιωργάκης ΚΙΔΗΣΟ, να μένουν εκτός Βουλής.   
 Στον πολιτικό χάρτη κάτι φαίνεται να αλλάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τα φαινόμενα θα διασπασθεί, η ΝΔ θα παραμείνει δεύτερη, το Ποτάμι όλα δείχνουν ότι θα είναι το τρίτο κόμμα και το ΚΚΕ, η Χ.Α. και η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα διεκδικήσουν την τέταρτη θέση με πιθανότερη την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, αφού το ΚΚΕ και η ΧΑ έχουν μικρές πτωτικές τάσεις, ενώ αντίθετα η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει αλματώδη άνοδο ! 
Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει στην Ελληνική κοινωνία είναι αν θα διασπασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερή πλατφόρμα θα γίνει κόμμα ; με την Ελλάδα, με τα μεγάλα φλέγοντα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών θα ασχοληθεί κανένας ;                                                                    
Το θέμα Ευρώ ή δραχμή πρέπει να θεωρείται τελειωμένο, είμαστε Ευρώ και θα παραμείνουμε, αφού η απίθανη περίπτωση της μετάβασης στη δραχμή είναι και η καταστροφή και η εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους, από προσώπου γης.                                                                                 
Υπάρχουν θέματα όπως το Συνταξιοδοτικό. Κατ’ αρχήν η μόνη διαπραγμάτευση Τσίπρα με τους Ευρωπαίους ήταν «μη μειώσετε τις συντάξεις», αυτό είναι αστείο, είναι παιδαριώδες και φυσικά δεν θα έχει καμία τύχη. Πήγε να τους πει ότι αντί να μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις, εμείς προτείνουμε ως ανώτατη σύνταξη τις 2 – 2500 €, επίσης τους είπε ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη, Τρίτη, ……όγδοη σύνταξη που σήμερα υπάρχουν ; Τους είπε επίσης ότι θα ανευρεθούν όλες οι συντάξεις πεθαμένων που παίρνουν ακόμη και σήμερα οι συγγενείς τους ; τους είπε, ότι το συνταξιοδοτικό θέμα ότι και να κάνουμε τώρα θα είναι επιφανειακό και οι λύσεις θα είναι προσωρινές ; τους είπε ότι θα σας υποβάλουμε μελέτη που να προβλέπει την οριστική λύση του συνταξιοδοτικού σε βάθος 10 – 15 ετών ; Σ’ αυτήν την πρόταση τονίστηκε ότι η οριστική λύση είναι συναφής με την ανεργία, το δημογραφικό που η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν ;  θα μπορούσαν όμως να αναφερθούν σε ένα άλλο άρθρο που θα αναφέρεται μόνο σ’ αυτά.                     
Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έκανε η κυβέρνηση ! Καμία απολύτως αναφορά. Το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή πλατφόρμα, η ανεκδιήγητη πρόεδρος της Βουλής, το ποσοστό που θα πάρει στις πιθανές επερχόμενες εκλογές, η κάλυψη του γραφικού Βαρουφάκη και αυτό για να μη γυρίσει μπούμεραγκ εναντίον του πρωθυπουργού και κάποια ακόμη θέματα δευτερευούσης σημασίας.                                      
Αυτή είναι η ανύπαρκτη κυβέρνηση που κατευθύνει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και από την άλλη μεριά αυτή είναι σύσσωμη, η κυριολεκτικά ανύπαρκτη αντιπολίτευση. 

Μια αντιπολίτευση που όχι δεν έχει αναφερθεί στις πιο πάνω, πρόχειρες όπως τις αναφέρω, προτάσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ούτε καν τις έχει σκεφθεί.                                
Καταλήγουμε λοιπόν ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι εντελώς άχρηστοι και καλό είναι να πάμε παρακάτω. Τους δοκιμάσαμε και τους παλαιοκομματικούς και αντιμνημονιακούς, δοκιμάσαμε τους νέους γηραλέους του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν ως αντιμνημονιακοί και μετεξελίχθηκαν ως σκληρομνημονιακοί, τώρα ας δοκιμάσουμε ότι νέο έρχεται, έτσι για την πραγματική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού !!!
Θα τολμήσουμε ;;;        
                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου